probanner

tala fou

O feso'ota'iga USB na fa'atupuina i le ogatotonu o le 90s na suia ai le feso'ota'iga fa'amaumauga masani ma feso'ota'iga fa'afeiloa'iga o va'aiga fa'asologa tuai USB ma ports tutusa.Seia oo mai i aso nei, i le tele o tausaga mulimuli ane,USB so'ogao loʻo avea pea ma se tasi o faiga sili ona lauiloa ona o fesoʻotaʻiga faʻamaumauga ma faʻasalalauga faʻamatalaga.O fesoʻotaʻiga USB e mamana ona o la latou faʻaoga faigofie, fetuutuunai, fetaui ma le gafatia o le mana faʻalagolago.
O se feso'ota'iga USB e lua vaega fa'avae:
1. Container: O se pusa USB ua faʻapipiʻiina i se fesoʻotaʻiga "fafine" i totonu o se talimalo (e pei o se komepiuta) poʻo se masini (e pei o se mea pueata numera poʻo se kopi).
2. Polokalama: O le USB plug e fesoʻotaʻi atu i le uaea ma le fesoʻotaʻiga "tane".
Uiga Fa'atino o Feso'ota'iga USB
1. Uu
E le pei o isi feso'ota'iga tuai, o le USB e fa'atumauina le malosi o le pipii o le socket i nofoaga mo peripherals ma uaea.E leai ni vili lima matua, sikulima po'o ni kilipa u'amea e fa'amautu ai.
2. Tumau
O le faʻaleleia atili o le mamanu o le USB e sili atu le umi nai lo le fesoʻotaʻiga muamua.E mafua ona o le vevela-swappable, faʻatagaina le foliga o le USB e faʻapipiʻi ai fesoʻotaʻiga i le faʻaogaina o polokalama komepiuta e aunoa ma le faʻalavelave tele o le gaioiga (faʻataʻitaʻiga tapuni pe toe amata le komepiuta).
3. Tausiga Vaega
Se va'aiga toto'a i leSo'oga USBo le a faʻaalia se laulaufaiva palasitika lata ane ma se isi faʻamau uamea tapuni e puipuia le fesoʻotaʻiga atoa ma o se tausiga faʻaopoopo mo le USB.O le polo USB e iai foʻi se fale e paʻi muamua i le socket aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi pine i le talimalo.Ina ia puipuia uaea i totonu o le fesoʻotaʻiga, o le faʻavaeina o le atigi e lelei foʻi mo le faʻamalo tumau.
4. E gata le umi
E ui o le USB o loʻo i ai nei uiga lelei ma faʻaleleia, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o faʻamatalaga faʻamatalaga e faʻatapulaʻa.O uaea USB e le mafai ona fa'afeso'ota'i peripheral ma komepiuta umi atu i le 5 mita (po'o le 16 inisi 5 futu).Talu ai ua mamanuina e faʻafesoʻotaʻi masini i luga o kesi eseese, ae le o le va o fausaga poʻo potu, o fesoʻotaʻiga USB e faʻatapulaʻa le umi.Ae ui i lea, e mafai ona foia lenei mea e ala i le faʻaogaina o le USB e faʻaaogaina e le tagata lava ia e ala i le faʻaogaina o se hub poʻo le uaea galue (toe fai).E mafai fo'i e le USB ona fa'aogaina le alalaupapa USB e fa'ateleina ai le umi ole uaea.
E ui lava i nei tapulaʻa, o le USB connector o loʻo avea pea ma fesoʻotaʻiga faʻaliliuga sili ona mamana o loʻo maua i aso nei.O lo'o fa'amoemoeina e le USB le fa'aleleia atili o feso'ota'iga e taula'i i le fa'aleleia atili o le saosaoa o felauaiga, feso'ota'iga, ma le tumau.


Taimi meli: Au-06-2022